Правильне харчування: меню на тиждень - Дівчата.in.ua

Правильне харчування: меню на тиждень

Навіть коли ви не ставите собі за мету схуднення , все-таки варто стежити за харчуванням . Раціональний і збалансований раціон дозволяє вивести правильне харчування на день, а також зберегти здоров’я і молодість. Крім того, воно підтримує належний рівень енергії. А ще правильне харчування істотно підвищує якість рівня життя.правильне харчування

Стратегія і практика

Як правило, люди купують певні продукти харчування і готують їжу на тиждень . При цьому харчуються досить одноманітно. Ми ж закликаємо вас готувати весь тиждень різні страви з стартового набору м’яса і круп , а також вносити різноманітність в щоденний раціон за допомогою овочів і фруктів. Не варто забувати і про те , що потрібно пити очищену воду,  як мінімум в кількості півтора літри на день.

На практиці це в першу чергу відіб’ється на рівні водного балансу організму, що в свою чергу є запорукою довголіття та збереження здоров’я на довгі роки. Правильне харчування на кожен день зовсім не полягає в тому , щоб відмовляти собі у всіх радощах життя. Навпаки, ті, хто перейшов на раціональне здорове меню , відзначають , що раціон став повнішим і смачнішим. Наведемо приблизне збалансоване меню на один тиждень.

Понеділок:

• Сніданок: 190-200 г вівсяної кашки з молоком 1,5% жирності, рідкий мед , 1 запечене стигле яблуко з порошком кориці, 20 грамів товчених волоських, або інших горіхів. Протягом дня допустима кава, в тому числі капучіно, чай (краще зелений).

• Другий сніданок : банан , один стакан кефір чи нежирної ряжанки.

• Обід : м’ясний борщ,  пюре картопляне, парена куряча або рибна котлетка .

• Полуденик : 20-25 грамів чорного шоколаду, чай — зелений або бірюзовий.

• Вечеря: варена риба , фруктовий або овочевий салат з нежирним йогуртом або вершками.

Вівторок:

• Сніданок: 180-200 г гречаної каші на воді, приправленої зеленню, з дрібно рубаною курячою грудкою ( 100 гр). Кава чи чай з молоком чи медом.

• Другий сніданок: 2 ананасних кільця або фруктовий мармелад , нежирний йогурт.

• Обід: суп з овочів. Тушкована свинина з капустою, шмат зернового або бородинського хліба. Чай або компот із сухофруктів.

• Полуденик: 1 печиво вівсяне з чаєм.

• Вечеря : порція свіжого сиру, 1 свіжий фрукт ( будь-який).

Середа:

• Сніданок: яєчний омлет, квашена капуста, чай або зелена кава з медом або коричневим (тростинним) цукром, шматок хліба з висівок.

• Другий сніданок: знежирений сир з сиропом шипшини і нежирною сметаною. Можна додати родзинки або дрібно рубаний чорнослив.

• Обід: суп з рибою, різотто або рис з тушкованою білою рибою, салат (можна вінегрет з оливковою олією). Чай чи неміцна кава.

• Полуденик: фруктовий смузі з половиною зефіру.

• Вечеря: брокколі на пару, порція макаронів з цілісного зерна, курка або риба.

Четвер:

• Сніданок : будь-які зернові пластівці, легкий йогурт, великий солодкий фрукт, чай.

• Другий сніданок: булка з сиром і помідором, можна у вигляді гарячих бутербродів без жирного майонезу (допускається домашній).

• Обід: нежирний курячий суп, гречана кашка, яловичий гуляш, свіжоприготований салат із сезонних овочів.

• Полуденик: салат зі свіжих і в’ялених фруктів і збитих вершків, кава або чай.

• Вечеря: тушкована риба з свіжими овочами, невелика кількість цільнозернових макаронів.

П’ятниця:

• Сніданок: рисова молочна каша з курагою або родзинками, зелений чай або кава.

• Другий сніданок: цитрусовий фреш, пісне печиво.

• Обід: борщ, картопля, тушкована з м’ясом. Салат із сирих овочів.

• Полуденик: склянка какао, сухофрукти.

• Вечеря : м’ясний стейк, келих домашнього вина (несолодкого).

Субота:

• Сніданок: сирники зі сметаною і невеликою кількістю сиропу.

• Другий сніданок: 200 г свіжих або морожених ягід з вершками.

• Обід: суп з морепродуктів, рис з рибою (можна суші), келих сухого білого вина.

• Полуденик: апельсиновий фреш, печиво або бісквіт.

• Вечеря: гриль- м’ясо або шашлик , овочевий салат. Допускається келих вина, переважно сухого.

Неділя:

• Сніданок: сирно-фруктова запіканка, фреш, зелений чай каркаде.

• Другий сніданок: салат зі свіжих або в’ялених фруктів.

• Обід: смажене м’ясо, злаковий гарнір.

• Полуденик: цитрусовий або томатний сік,  дієтичні хлібці, сир.

• Вечеря: квашена капуста, м’ясо тушковане з коричневим рисом або картоплею.

Завдяки раціональному меню можна не тільки скинути зайву вагу, але і оздоровити свій організм. Адже правильне харчування сприяє насиченню тканин антиоксидантами, вітамінами та амінокислотами, а також виведенню шлаків.

Опубліковано в розділі: Здоров'я Теги: 

Також читайте:

Весняна клумба: вибираємо квіти для посадки Весняна клумба: вибираємо квіти для посадки
Як провести 8 березня або чого хоче жінка? Як провести 8 березня або чого хоче жінка?
Алергія на руках Алергія на руках
Знову двійка: чи лаяти за погані оцінки? Знову двійка: чи лаяти за погані оцінки?
© 6745 Дівчата.in.ua. Копіювання матеріалів сайту можливе лише при активному гіперпосиланні.