Як варити горохове пюре

Горох дуже корисний представник сімейства бобових. Окрім того, що в ньому міститься багато життєвонеобхідних мікроелементів та вітамінів горох — джерело білка. Саме тому вживання гороху корисне під час фізичних навантажень а також в період посту. Сьогодні пропонуємо вам поринути в дитинство, і згадати дитячий садочок, де так часто нам готували смачне горохове пюре.варити горохове пюре

 

Інгредієнти:

  • 500 грам  гороху (краще брати колотий, шліфований)
  • 4 стакани води
  • 70-100 грам вершкового масла (можна замінити олією, якщо потрібна пісна страва)
  • 1 цибулина
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Спочатку горох необхідно підготувати. Промиваємо в холодній воді, і залишаємо розмокнути приблизно 2-3 години.
  2. Коли горох набрякне, заливаємо його достатньою кількістю холодної води і починаємо варити горохове пюре. Доводимо до кипіння і знімаємо піну. Після цього варимо ще приблизно 50-60 хвилин.
  3. Коли горох добре провариться зливаємо навар в окремий посуд. Виливати його не потрібно, адже він ще нам знадобиться.
  4. За допомогою блендера, або ж звичайним товкачем у разі відсутності першого,  розминаємо горох до однорідної м’якої маси.
  5. В іншій каструлі , приблизно такої ж місткості розтоплюємо вершкове масло. В разі, коли необхідно приготувати пісну горохову страву, його можна замінити олією. Виходить також дуже смачно.
  6. Дрібно нарізуємо цибулю і обсмажуємо. При цьому важливо прослідкувати, щоб цибуля не підгоріла а просто стала прозорою.
  7. Після цього перекладаємо горохове пюре і додаємо трохи відвару, що ми злили раніше. Ретельно перемішуємо.  Пюре має стати густим, але текучим.
  8. Додаємо за смаком сіль або інші приправи. Каструлю накриваємо кришкою та залишаємо на маленькому вогні ще хвилин 10.
  9. Вимикаємо вогонь і даємо ще трохи настоятися.
  10. Приготоване пюре подаємо на стіл. Можна трохи полити розтопленим вершковим маслом чи олією, прикрасити зеленню. Дуже добре смакує з зеленим салатом з оливковою олією.

Якщо горохове пюре, після приготування здається вам трохи рідким — не засмучуйтесь. Воно стане значно густішим коли охолоне!

Смачного !

Опубліковано в розділі: Кулінарія Теги: 

Також читайте:

Весняна клумба: вибираємо квіти для посадки Весняна клумба: вибираємо квіти для посадки
Як провести 8 березня або чого хоче жінка? Як провести 8 березня або чого хоче жінка?
Алергія на руках Алергія на руках
Знову двійка: чи лаяти за погані оцінки? Знову двійка: чи лаяти за погані оцінки?

Залишити коментар:

Залишити коментар
© 2018 Дівчата.in.ua. Копіювання матеріалів сайту можливе лише при активному гіперпосиланні.