Як приготувати сир в домашніх умовах - Дівчата.in.ua

Як приготувати сир в домашніх умовах

Сир в домашніх умовах приготувати зовсім не складно. Готують його з молока, магазинного або селянського, з жирністю за своїм вибором. Також сир можна готувати з готового кефіру. Для дітей можна приготувати сир з дитячого молока і кефіру.приготувати сир

У чому перевага домашнього сиру перед магазинним і навіщо готувати сир самим, витрачати на це час, якщо можна просто зайти і купити, вибравши собі за смаком сирні вироби в магазині?  Тут все просто: ви не додаєте в нього непотрібні нашому організму добавки та консерванти. Крім того, удома можна приготувати таку кількість сиру, яка потрібна вам в даний момент. Якщо у вашій сім’ї є діти, то, володіючи нехитрою технологією, ви завжди зможете мати свіжий сир.

З домашнього сиру ви також зможете робити різні страви.

Як приготувати сир з кислого молока

Такий рецепт приготування сиру відомий з давніх давен.  Ще наші бабусі саме так готували сир. Кисле молоко (кисляк) — найпростіший у приготуванні кисломолочний продукт. Для того щоб отримати кисле молоко, потрібно взяти лише молоко і поставити в тепле місце. Для прискорення утворення кислого молока можна додати: на 1 літр — 100 мл кефіру або 1 столову ложку сметани чи йогурту.

Після того як молоко скисне, потрібно відокремити сирну масу від сироватки. Для цього кисле молоко необхідно злити у мішок з декількох шарів марлі чи іншого полотна, потім підвісити. Це дозволить відокремити сир від сироватки, на що піде приблизно годин 12.

Для прискорення процесу приготування сиру з кислого молока його необхідно прогріти. Та будьте уважні, не слід доводити  продукт до кипіння! Потім слід остудити масу і відкинути на друшляк з марлею або іншим тканинним полотном. Покласти щось тяжке, щоб вийшов більш сухий сир. Можна також його підвісити в марлевому або полотняному мішку.

Чим довше сир залишається висіти або знаходиться під пресом, тим більш щільним і сухим він виходить.

Як приготувати кальцинований сир

Такий сир має низьку кислотність і особливо добре підходить для дієтичного та дитячого харчування. Рецепт приготування такого сиру досить простий.

Для цього нам потрібно:

  • Молоко — 2 літри,
  • Молочнокислий кальцій — 3 ч. ложки (12 г).

Приготування:

Молочнокислий кальцій продається в аптеці у вигляді порошку. Його необхідно розчинити в невеликій кількості води, наприклад, в 3-4 столових ложках. Свіже молоко довести до кипіння, вогонь вимкнути і додати розчинений молочнокислий кальцій, постійно перемішуючи.

При цьому молоко стає схожим на сир, виділяючи сироватку. Цю масу потрібно охолодити і процідити крізь марлю або іншу тканину, щоб відокремити сироватку від сиру. Сир можна підвісити для того, щоб він краще збіг, або покласти під щось тяжке. З 2 літрів молока вийде 300-350 грамів сиру.

Рецепти приготування  сиру з кефіру

Теплий спосіб

Кефір необхідно поставити в тепле місце для більш швидкого відділення сироватки. Коли сироватка почне відділятися, поставити ємність з кефіром на водяну баню і прогріти для кращого і швидкого відділення сироватки від сирної маси. Потім відкинути масу в марлевий або тканинний мішок і підвісити , щоб зайва сироватка стекла.

Можна використовувати більш швидкий спосіб, при якому йде безпосереднє нагрівання сиру, наприклад, в каструлі на маленькому вогні, до утворення  сиркової маси і сироватки. Цю масу можна доводити до кипіння.

Холодний спосіб

1 літр кефіру в пакеті або упаковці помістити в морозильну камеру на 2-3 доби, потім дістати і вийняти з пакету заморожений кефір. Помістити його в друшляк з марлею і почекати, поки стече сироватка і залишиться ніжний і дуже смачний сир.

Домашній сир з кефіром та зеленню

Інгредієнти:

  • Сир — 150 г,
  • Кефір — 100 мл,
  • Цукор — 1-2 ст. ложки,
  • Сметана — 2-4 ст. ложки.

Приготування:

Сир викласти в чашу блендера, додати подрібнену зелень, кефір, цукор і збити. Викласти сирну масу на тарілку, додати сметану. Кефір можна замінити молоком або йогуртом. Також цукор можна замінити сіллю. Тоді вийде солоний сир, який відмінно смакує з картопляними стравами.

Домашній сирний крем з полуницею

Інгредієнти:

  • Сир — 250 г,
  • Яйце куряче — 1 шт.,
  • Вершки (жирні) — 100-150 г,
  • Ваніль — на кінчику ножа,
  • Цукор — 1-2 ст. ложки,
  • Полуниця — 200 м.

Приготування:

Сир збити з цукром, яйцем і невеликою кількістю ванілі. Вершки збити до щільного стану і акуратно з’єднати з сирною масою, перемішати. Викласти в креманки, додати розрізані навпіл ягоди полуниці.

При бажанні яйце з рецепту можна видалити.

Корисна порада:

Не поспішайте виливати сироватку, адже це  дуже корисний продукт. Використовуйте її для приготування млинців і різної випічки, фруктових або овочевих напоїв.

Опубліковано в розділі: Кулінарія Теги: 

Також читайте:

Весняна клумба: вибираємо квіти для посадки Весняна клумба: вибираємо квіти для посадки
Як провести 8 березня або чого хоче жінка? Як провести 8 березня або чого хоче жінка?
Алергія на руках Алергія на руках
Знову двійка: чи лаяти за погані оцінки? Знову двійка: чи лаяти за погані оцінки?

Залишити коментар:

Залишити коментар
© 6775 Дівчата.in.ua. Копіювання матеріалів сайту можливе лише при активному гіперпосиланні.