Простий рецепт варення з яблук

Рецептів яблучного варення не так вже й багато, і всі вони приблизно однотипні — плоди або ріжуться, або варяться цілком.

Рецепт варення з яблук

Щоб зварити варення з яблук, сорти фруктів потрібно підбирати більш соковиті, середньої жорсткості, і добре б кисло-солодкі, червоні (для гарного кольору). З м’яких і розсипчастих яблук вийде не варення, а желе або дитяче яблучне пюре.

Серпень – початок вересня певно найбільш багата пора. В цю пору зазвичай достигає багато яблук, які переробляються на компоти, повидла, соки та варення. У всіх домашніх заготовках господині намагаються зберегти якомога більше вітамінів і корисних речовин. Жіночий сайт Дівчата пропонує рецепт яблучного варення без додавання води, скориставшись яким Ви отримаєте не тільки заготовлені на зиму смачні і корисні яблука, але і будете позбавлені від необхідності годинами стояти біля плити.

Інгредієнти для рецепта варення з яблук:

  • цукор-пісок — 1,5 склянки;
  • яблука — 2 кг.

Рецепт приготування:

  1.  Яблука промиваємо, розрізаємо на дольки, виймаючи відразу серцевинку з насінням. Якщо шкірка дуже тверда, то її краще очистити.
  2. В великий емальований таз або каструлю складаємо яблука шарами, пересипаючи цукровим піском.
  3. Прикриваємо посуд рушником і виносимо в прохолодне  місце на добу.
  4. Потім ставимо на плиту і варимо з моменту закипання 15 хвилин.
  5. Після цього перекладаємо готове варення в попередньо простерилізовані банки і закручуємо металевими кришками.
  6. Ставимо банки під ковдру і після охолодження виносимо в льох для зберігання.

Ця заготовка з яблук активно використовується взимку в якості начинки для солодких пиріжків, млинців, пісочних пирогів, десерт до чаю і ін.

Приємного апетиту!

Опубліковано в розділі: Консервація Теги: 

Також читайте:

Варення з апельсинів та лимонів Варення з апельсинів та лимонів
Імбирне варення Імбирне варення

Залишити коментар:

Залишити коментар
© 7246 Дівчата.in.ua. Копіювання матеріалів сайту можливе лише при активному гіперпосиланні.